Diensten/producten

Baggerequipment

Wij leveren alles op het gebied voor Cutterdredgers en Hopperdredgers. Met als specialiteit de slijtvaste delen en spare parts. Ook voor het hydrauliek systeem hebben wij specialisten.

Elektrotechniek

Onze elektrotechnische afdeling bestaat uit jonge engineers die de laatste technieken op het gebied van elektronica beheersen. Met als specialiteit hydrauliek en vrachtwagen stuursystemen.

Hydrauliek

De combinatie van hydrauliek en metaal ligt onvermijdelijk dichtbij elkaar. In de loop van de jaren heeft Kemico B.V. zich ontwikkeld tot een specialist op het gebied van hydraulische toepassingen. Het aantal mogelijkheden is enorm.
Hydrauliek van Kemico B.V. wordt gebruikt in o.a. stuursystemen, cilinders, meerdere pompen en generatoren en voor het tillen van frames.

Periodieke onderhoud

Wij hebben een eigen onderhoudsdienst uiteraard VCA gecertificeerd.
Van een aantal gerenommeerde bedrijven hebben wij het onderhoud van de installaties in beheer met onder andere een 24 uursservice dienst.
De modificaties en reparaties kunnen dus “on site ”gedaan worden.

Wals en zetwerk

Wij zijn in het bezit van 2 platenwalsen en een grote hydraulische pers. Hiermee kunnen onder andere pijpstukken, pijpsegmenten (voor o.a. spudpalen), dubbelplaten, schalen, concentrische verloopstukken en excentrische verloopstukken gemaakt worden.
Wals 1: Lengte van de wals 2.500 meter. Diameter walsrol 360 mm.
Wals 2: Lengte van de wals 3.650 meter. Diameter walsrol 450 mm.

Nen 3140 keuringen en reparaties

NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V-gelijkspanning.
Wij verzorgen keuringen en reparaties op dit gebied.

Door onze jarenlange expertise bij de bulkoverslagbedrijven in de Europoort en Botlek kunnen wij “state of the art” nieuwe grijpers en shovel bakken bouwen.
Natuurlijk kunt u ook voor de reparatie hiervan bij ons terecht. Door doordachte modificaties met de juiste slijtvaste materialen worden uw grijpers weer als nieuw.

Hydraulische cilinders

Cilinders in elk gewenst formaat en uitvoering zijn al eens door ons gemaakt.
Door onze ervaring in Bagger, bulk overslag en zware aluminiumindustrie weten wij waar we over praten.

Cabine

Wij maken en repareren diverse soorten cabines die gebruikt worden op schepen, overslagbedrijven en/of overslag equipment.

Glasbakhaken

Wij leveren deze al jaren in vele soorten en maten aan gerenommeerde bedrijven.

Hangoff frames

Verschillende grote rederijen bestellen bij ons zeer specialistische hijsframes.
Dit kan bijvoorbeeld zijn met kettingen met zelf openende haken of diverse vacuüm technieken.

Hijsmiddelen

Wij leveren een wijde range aan hijs traverse’s, hijsbalken en spreaderbeams.
Kijk voor meer informatie: www.bleq.net

Pompunits

Wij engineren en fabriceren diverse soorten pompunits. Dit kunnen zowel elektrisch als diesel aangedreven units zijn voor bijvoorbeeld de offshore, bagger of zware industrie.

Grijpers

Door onze jarenlange expertise bij de bulkoverslagbedrijven in de Europoort en Botlek kunnen wij “state of the art” en “custom build” grijpers bouwen.
Natuurlijk kunt u ook voor de reparatie hiervan bij ons terecht.
Door doordachte modificaties met de juiste slijtvaste materialen worden uw grijpers weer als nieuw.

Spudcarrier

In het verleden hebben wij al diverse spudpaal carrier systemen op turn-key basis gebouwd.
Luisterend naar de klant bouwen wij het juiste systeem. Wij doen de ontwikkeling, basic en detail engineering, constructie, installatie en in bedrijfstelling allemaal in eigen huis.

 

Wij ontwikkelen, fabriceren en onderhoudsdiensten voor diverse industrieën voor bijvoorbeeld de scheepvaart, plants, energiecentrales, overslagbedrijven.

I
Wij ontwikkelen, fabriceren en onderhoudsdiensten voor diverse industrieën voor bijvoorbeeld de scheepvaart, plants, energiecentrales, overslagbedrijven.

Werk locatie

Kemico B.V. biedt onderhoud en reparatie aan bij klanten door eigen medewerkers.
Alle medewerkers zijn VCA, Forklift en Scissor Lift gecertificeerd. Deze gespecialiseerde medewerkers installeren de producten en werken met de geproduceerde en geleverde producten door Kemico B.V. Ook bieden wij een volledig onderhoudspakket aan. Onze medewerkers zijn dan 24 uur per dag beschikbaar voor onderhoud, installatie en reparatie. Op basis van een vooraf opgesteld onderhoudsschema en door middel van open calculatie, worden alle mogelijke onderhoudswerkzaamheden geanalyseerd en vervuld. Vanwege de efficiënte uitwisseling van arbeidskrachten met de verschillende deskundigheid, creëert Kemico B.V. een enorme kostenbesparingen voor de klant. Onderhoud en reparatie gebeurt zowel “off site” als “on site”. De brede expertise van onze werknemers binnen uw branche garanderen een volledige integratie met uw eigen reguliere activiteiten.

Machinepark;

Onze machinepark is breed en zo opgebouwd dat wij in principe alle fabricage en bewerkingen zelf kunnen uitvoeren hierdoor zijn wij onafhankelijk en kunnen we snel schakelen tussen de diverse bewerkingen. Externe transportkosten zijn hierdoor lager en minder belastend voor de orderdoorloop en milieutechnische zaken.

Het machinepark bevat Kotterbanken, draaibanken, freesbank, kopdraaibank, boorkolommen, Knipbanken, kantbanken, zaagbanken, lasmachines, OP lasmachine, pendelmachines, hydraulische pers, bovenloopkranen en dergelijke.

Wij zoeken constant naar machines waarmee de producten efficiënter kunnen worden geproduceerd.

Certificeren

  • Zowel Kemico B.V. als haar medewerkers zijn V.C.A. gecertificeerd.
  • NEN 3140
  • NEN 818 / EN361-363
  • Onze lassers zijn in het bezit van diverse lascertificaten.